Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Капама»Капама със сарми, наденички, свинско и пилешко месо

Капама със сарми, наденички, свинско и пилешко месо

Капама със сарми, наденички, свинско и пилешко месо
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
27/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Понякога си мислим да минем на диета, но после се сещаме, че на света съществува капама със сарми, наденички, свинско и пилешко и се отказваме"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр. средно голяма
  • кайма - 250 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • лук - 2 глави
  • червен пипер
  • черен пипер
  • свински пържоли - 4 бр. от бут
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • наденички - 300 г
  • мас - 2 с.л.
  • соев сос
  • чушки - 4 - 5 бр. (червени сухи)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете зелевите листа и почистете твърдите части. Почистете праза и лука и ги нарежете на ситно.

Задушете ги в мазнината. Добавете измития ориз и го запържете докато си промени цвета.

Прибавете и каймата. Овкусете с черен и червен пипер. С готовата плънка и зелевите листа свийте сарми.

Наредете ред сарми на дъното на гювеч. Втори ред наредете свинските пържоли, предварително овкусени в соев сос.

Трети ред наредете отново сарми, а отгоре сложете пилешките бутчета. Завършете с наденички и червени чушки.

До средата на глинения гювеч налейте топла вода.

Похлупете с капака и гответе капамата на тих огън във фурна.

Уникално вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Наистина е уникално вкусна!
30.11.2023 19:26