Кюфтенца с ориз и картофи

09/01/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882918
"Вкусна гозба с кюфтенца, която ще се хареса и на най-капризните гладници "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 770
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва поръсена с ронена чубрица, 1 с.л. ориз, кимион и черен пипер, ако е нужно се добавя малко сол. Оформя се на малки кюфтенца с големина на орех.

Картофите се обелват и нарязват на едри парчета, чушката се почиства от семената и нарязва на ленти, лукът, обелен, се нарязва на ситно заедно с моркова.

Загрява се олио в тенджерка, задушават се лук, чушка и морков. Добавят се нарязаните картофи, разбъркват се продуктите и след 2-3 минути добавяме доматено пюре и червен пипер.

Налива се гореща вода да покрие продуктите, овкусява се със сол, черен пипер. Накрая се прибавят кюфтенцата и 2 с.л. ориз . Вари се на умерен котлон до готовност. Поръсваме с ронена чубрица и магданоз, сервираме. Добър апетит! подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Марияна
Марияна
09.01.2017 11:20
Много апетитино, само топъл домашен хляб липсва.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв