Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца с картофи и тиквички

Кюфтенца с картофи и тиквички

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Кюфтенца с картофи и тиквички
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Бързо, лесно и много вкусно!"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава кромид
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - няколко стръка
  • яйце - 1 бр.
  • галета - 30 г
  • картофи - 600 г
  • тиквички - 2 бр.
  • лук - 1 глава червен
  • мащерка - 1 щипка
  • олио - 3 с.л.
  • бульон - 500 мл зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата, като в нея сложите сол, черен пипер, галета, яйца и нарязан на ситно кромид лук.

Оформете малки кюфтенца и запържете за кратко в малко мазнина. Извадете и отцедете върху хартия.

Обелете картофите и лука. Нарежете ги на произволни парчета. Сложете в тавата нарязаните парчета тиквичка, лука и картофите, между тях сложете кюфтенцата, подправете със сол, черен пипер и мащерка, сипете малко олио или зехтин и сипете бульона.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете в загрята фурна на 180 градуса за 40 мин.

Махнете фолиото и допечете за още 15 мин.

Поднесете с нарязан на дребно магданоз.

Ако имате останали пържени кюфтенца, може да ги преработите по този вкусен начин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: