Пълнени тиквички с яйце и сирене

ЖулиетаЖулиета
Новак
50
1
2
09/01/2017
"Бърза пролетна вечеря, хапвате вкусно без да се мотате в кухнята "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 341
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • тиквички - четири броя средно големи
  • яйца - 4 - 5
  • сирене - 300 - 400 г
  • сол - на вкус
  • HOSSO - 1 с.л
  • черен пипер - на вкус
  • кашкавал - 100 г за поръсване по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичките, след това ги разрязваме на 2 и с лъжица издълбаваме всяка една. След като сме издълбали тиквичките оставяме настрана.

След това приготвяме плънката - смесваме в купа яйцата, сиренето, солта, пипера и олиото разбъркваме добре и пълним тиквичките една по една.

Загряваме фурната на 160 градуса готовите пълнени тиквички поръсваме с кашкавала (по желание) и запичаме за 15- минути до златист цвят.

Рейтинг

5 7
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Mitiata
Mitiata
03.07.2018 00:35
Аз нарязах вътрешността на тиквичките на ситно, добавих ги към сиренето, махнах към 100 гр. сирене, сложих 1 яйце по-малко, добавих копър в едните тиквички, а в дургите джоджен и стана вълшебно. Използвам истинско сирене и кашкавал, и като се разтопиха, вкуса е неповторим. Стори ми се че е нужно да се сложи малко вода докато се пекат тиквичките, не знам дали има полезен ефект, но се образува приятен сос от съдържанието, което е изпаднало от тиквичките. По този начин изтеклия сос от тиквичките не загоря, което предполагам, че би се случило, ако нямаше вода. Успех на тези, които ще пробват рецептата!
0
0
Николина Панчева
благодаря за идеята ,ние много обичаме тиквички . правила съм ги по ввякакви начини но така нсъ ги правила
0
0