Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички на Фурна»Пълнени тиквички с кренвирш и яйце

Пълнени тиквички с кренвирш и яйце

ДилянаДиляна
Помощник Готвач
86456292670
Пълнени тиквички с кренвирш и яйце
Снимка: Диляна
1 / 2
22/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • кренвирши - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • яйца - 6 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквички се разрязват на половина. Вътрешността се издълбава и изхвърля.

Лукът се запържва леко заедно с нарязаните на кубчета кренвирши. Прибавяме и доматите, които сме настъргали на ренде. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Оставяме леко да се запържат продуктите за плънката на тиквичките и махаме от котлона.

Пълним тиквичките и върху всяка една чукваме по едно яйце.

Печем на 180 градуса за около 25 минути.

Преди да извадим апетитните лодки от тиквички, настъргваме кашкавал върху всяка една.

Страхотни пълнени тиквички с кренвирш и яйце за цялото семейство!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: