Сочни свински гърди на скара

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
138
566
244
385
1
09/01/2017
"Стопли ли се времето, вадим скарата и откриваме сезона на крехките, ароматни, топящи се в устата, ужасно вкусни, разкошни, любими свински гърди "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 504
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свински гърди - 1 кг
  • лук - (по желание)
  • за маринатата
  • горчица - 2 с.л.
  • соев сос - 3 с.л
  • пушен червен пипер - 1/2 ч.л.
  • розмарин - 1/2ч.л.
  • бира - 250 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в дълбока купа горчицата, соевия сос, бирата и сухите подправки. В тази марината накисваме нарязаните свински гърди.

Покриваме с фолио купата и оставяме да престоят 3-4 часа в хладилник. Загряваме скарата и печем гърдите до готовност без да ги отцеждаме от маринатата.

По желание лукът се нарязва на шайби, който също печем. Поднасяме топли с чаша вино.

Овална керамична тава за ценители
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар