Сочни свински гърди на скара

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386672431
Сочни свински гърди на скара4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Стопли ли се времето, вадим скарата и откриваме сезона на крехките, ароматни, топящи се в устата, ужасно вкусни, разкошни, любими свински гърди"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1 кг
  • лук - (по желание)
  • за маринатата
  • горчица - 2 с.л.
  • соев сос - 3 с.л
  • пушен червен пипер - 1/2 ч.л.
  • розмарин - 1/2ч.л.
  • бира - 250 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в дълбока купа горчицата, соевия сос, бирата и сухите подправки. В тази марината накисваме нарязаните свински гърди.

Покриваме с фолио купата и оставяме да престоят 3-4 часа в хладилник. Загряваме скарата и печем гърдите до готовност без да ги отцеждаме от маринатата.

По желание лукът се нарязва на шайби, който също печем. Поднасяме топли с чаша вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкуснотия!
12.11.2022 21:28