Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Карамелизиран плодов сладкиш

Карамелизиран плодов сладкиш

ДариатиДариати
Чирак
815151891
Карамелизиран плодов сладкиш
Снимка: Дариати
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Знаем как да сложим край на всяка диета с финес"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - около 2 ч.ч.
  • захар - 5 с.л.
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • сушени боровинки - 100 г
  • череши - 100 г сушени и пресни
  • ябълки - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка се карамелизират 5 с.л. захар. Като се втвърди карамелът, се слага разтопеното масло. Върху него се нареждат плодовете, като ябълките се нарязват на дребни кубчета.

За тестото се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Прибавя се олиото, разбърква се и се добавя млякото, в което сме разтворили содата.

Накрая се добавя брашното. Трябва да се получи тесто с гъстота на кексово.

Тестото се разстила върху плодовете и се пече на 180 градуса до готовност (бодната клечка да излиза суха).

След изпичането, като изстине, плодовият сладкиш се обръща.

Карамелизираният плодов сладкиш е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: