Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Цветни пържени дробчета

Цветни пържени дробчета

Цветни пържени дробчета
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вкусно предложение от нас за вас - поднесено с много любов и кана домашно вино!"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • пилешки сърца - 200 г
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. жълта
  • лук - 2 глави
  • чери домати - 150 г (жълти, червени)
  • сол
  • брашно
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата и пилешките сърчица се почистват, измиват и подсушават. Овалват се в брашно и се изпържват от двете страни под капак. Чушките и лукът се нарязват на жулиени.

Готовите дреболии се изваждат в купа, а в същата мазнина се слагат чушките и лукът. Разбъркват се периодично и щом омекнат се слагат и доматите за кратко.

Дреболиите се връщат в тигана при зеленчуците и се овкусяват. Разбъркват се и след секунда се махат от огъня. Мезето е готово.

Поднесете Цветните пържени дробчета топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: