Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кървавица с черен дроб

Кървавица с черен дроб

РумянаРумяна
Новак
74110
Кървавица с черен дроб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
180 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г от плешка или бекон
  • свинско месо - 500 г чисто месо от бут
  • черен дроб - 500 г
  • сланина - 350 г
  • ориз - 100 г
  • свински черва - 1.5 до 2 метра
  • лук - 2 големи глави
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • целина - 50 г настъргана /може и сушена/
  • магданоз - на вкус
  • пъщърнак - настърган на вкус /може и сушен/
  • олио - 4 - 5 лъжици
  • универсална подправка - 2 лъжици Вегета
  • червен пипер пипер - 1 ч.л.
  • лют пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чубрица - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 7 листа
  • черен пипер - 10 - 15 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате свинския дроб в студена вода да ври на слаб огън-20-25 минути. Оризът се изплаква хубаво със студена вода и се оставя да кисне в студената вода 1-2 часа. Лукът се нарязва на дребно и се запържва, добавя се оризът, добре отцеден, червения пипер, вода и се задушава оризът до изпаряване на водата.

Приготвяне на месото:

Накълцва се на дребно /ако нямате машинка за едро смилане/ месото, сланината, сварения дроб. Омесва се с подправките, задушения ориз много добре. Червата се измиват много добре с топла вода и се пълнят със сместа /може и с машинка за наденици/, като не се пълнят много и се връзват на 30-40 сантиметра.

Слагат се в подходящ съд и се заливат с около 4-5 литра подсолена вода, добавят се дафиновите листа, зърната черен пипер и се сваряват на много бавен огън. От време на време се разбъркват, за да не залепнат. Водата да не ври силно.

След 90 минути се свалят от огъня и се оставят да се охладят в същата вода до другия ден. Консумират се студени или запечени във фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
31
20
11
Дай твоята оценка: