Начин на приготвяне
Пилешкото месо се овкусява предварително с посочените подправки и се сварява. През това време нарязваме гъбите на ситно и ги слагаме в тенджера да се запържат с маслото. След като месото се свари, го добавяме и него в тенджерата с гъбите.
Нарязваме картофите, лука и краставичките и ги разпределяме в гювечетата. Заливаме ги с доматения сок и прибавяме изпържените месо и гъби заедно с бульона, образувал се при пърженето. Добавяме към гювечетата по едно парченце топено сирене и ги посоляваме (на вкус).
Слагаме ги да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса. Оставяме ги около 30 мин и накрая чупим по едно яйце във всяко от гювечетата.
Когато гювечетата са готови, се поръсват с настърган кашкавал и се оставят в топлата фурна, за да се разтопи кашкавалът.
Коментари