Веган шкембе с гъба кладница

Siana_5Siana_5Новак107
10/01/2017
"Толкова е вкусно, че обмисляме да се обявим за вегани на половин работен ден "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 784
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кладница - 300 г
  • кокосово масло - 50 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • вода - 1 л
  • оризова сметана - 200 мл за готвене
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме кокосовото масло, добавяме нарязаните гъби и червения пипер. Задушаваме за около 3 мин.

Прибавяме водата и оставяме да поври за около 20 мин на тих огън, след което прибавяме сметаната и оставяме да поври още около 10 мин.

Подправя се с предварително приготвени счукан чесън с оцет и ситно нарязани сушени люти чушлета като традиционно шкембе.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар