Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дипове»Мус от тиквички

Мус от тиквички

Емилия ПетковаЕмилия Петкова
Чирак
6180211241
Мус от тиквички
Снимка: Анонимен
1 / 4
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Свежи и актуални предложения за лятото"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 кг пресни
  • майонеза - 100 г
  • сметана - 100 г гъста
  • картоф - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • копър - 1 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се почистват и нарязват на кубчета. Слагат се във вряща посолена вода и се разваряват.

Оставят се на цедка, докато напълно се изцедят (не трябва да са водни). Картофът също се разварява и се намачква. Разбърква се с изцедените тиквички.

В отделна купа се слага сметаната, 3-4 супени лъжици кисело мляко и майонезата. Разбърква се.

Най-добре е да се разбие с миксер. Прибавят се наситненият копър, сол и черен пипер на вкус. Сместа се прибавя при тиквичките и картофа. Разбърква се.

Приготвеният мус от тиквички сервирайте охладен като мезе или разядка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: