Коледна елхичка

10/01/2017
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач232212
"Вкусна коледна елхичка, която се приготвя без никакво печене, но се декорира с много въображение и сръчност "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо931
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • бисквити - 300 г
  • масло - 125 г краве
  • прясно мляко - 70 мл
  • бонбони - 100 г желирани с вкус на портокал
  • какао - 3 с.л.
  • орехи - 150 г нарязани на ситно
  • за украса
  • фондан - цвят зелен
  • захарни звезди - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите начупвам и поставям в блендер, за да станат на трохи. Разтопете кравето масло.

Предварително сложете прясното мляко в купичка на водна баня и в него добавете желираните бонбони. Разбъквайте периодично до получаването на гладка смес.

В голяма купа смесете бисквитите, маслото, какаото, нарязаните орехи и гъстата каша с прясно мляко и желирани бонбони. Разбъркайте хубаво с вилица и поставете сместа във тефлонова тавичка с форма на "Елхичка" предварително намаслена с масло. Поставете в хладилника да стегне.

След поне 3-4 часа извадете от формата, поставете "Елхичката" в чиния за сервиране.

Разточете на тънко фондана и покрийте елхичката, като оставите пънчето на дървото непокрито с фондан. Притиснете внимателно с пръсти за да прилепне върху "Елхичката", излишното количество фондан изрежете с остър нож. Върху фондана пръснете захарни звезди и ги натиснете леко с пръст за да залепнат във фондана.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар