Коледна елхичка

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Коледна елхичка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Вкусна коледна елхичка, която се приготвя без никакво печене, но се декорира с много въображение и сръчност"

Необходими Продукти

  • бисквити - 300 г
  • масло - 125 г краве
  • прясно мляко - 70 мл
  • бонбони - 100 г желирани с вкус на портокал
  • какао - 3 с.л.
  • орехи - 150 г нарязани на ситно
  • за украса
  • фондан - цвят зелен
  • захарни звезди - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите начупвам и поставям в блендер, за да станат на трохи. Разтопете кравето масло.

Предварително сложете прясното мляко в купичка на водна баня и в него добавете желираните бонбони. Разбъквайте периодично до получаването на гладка смес.

В голяма купа смесете бисквитите, маслото, какаото, нарязаните орехи и гъстата каша с прясно мляко и желирани бонбони. Разбъркайте хубаво с вилица и поставете сместа във тефлонова тавичка с форма на Елхичка предварително намаслена с масло. Поставете в хладилника да стегне.

След поне 3-4 часа извадете от формата, поставете Елхичката в чиния за сервиране.

Разточете на тънко фондана и покрийте елхичката, като оставите пънчето на дървото непокрито с фондан. Притиснете внимателно с пръсти за да прилепне върху Елхичката, излишното количество фондан изрежете с остър нож. Върху фондана пръснете захарни звезди и ги натиснете леко с пръст за да залепнат във фондана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: