Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват хубаво и към тях се добавят солта и захарта. В кофичката с млякото се слага содата и се разбърква. Престоява около 1 минута, да се надигне и се излива при яйцата.
Добавят се брашното и водата. Всичките съставки се разбъркват до получаване на тесто малко по-гъсто от това за кекс. Може да поеме малко повече вода или брашно.
Олиото се загрява и с помощта на лъжица, намокрена с вода, се пускат малки топки от тестото, за да се пържат. Когато са готови, се изваждат от тигана и се поръсват с пудра захар.
Когато остане малко от тестото, в него се настъргва около 100 (до 150 г максимум) сирене и се разбърква. По същия принцип се пържат и солени бухтички. Сервират се топли, само със захар или сладко от ягоди.