Захарни топки

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
59332123
Захарни топки
Снимка: Драга Мишева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Животът е прекалено кратък, за да си делите захарните топки с други лакомници"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбиваме яйцата със захарта. В една чаена чаша сипваме кисело мляко и в него гасим содата.

Добавяме сместа към яйцата. Накрая прибавяме и олиото. Отново разбъркваме добре. Започваме да добавяме брашното при непрекъснато разбъркване.

Когато сместа се сгъсти започваме да месим на ръка. Прибавяме брашно, докато не получим средно твърдо тесто.

Когато тестото е готово, оставяме го да втаса около един час. След това на ръка оформяме топчета. Всяко топче се овалва със захар. Топчетата се пекат на около 180-190 градуса до леко позлатяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: