Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Захарни пръчици

Захарни пръчици

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Захарни пръчици
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Ето какво ще си хрускаме през деня - а вие си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • мая - колкото кибрит
  • мас - 1 ч.ч. свинска
  • яйца - 3 бр.
  • сол - щипки
  • брашно - около 500 грама
  • захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се начупва в киселото мляко. Към тази смес се добавят и останалите продукти - свинската мас, яйцата, солта и брашното. Замесва се меко тесто. След като е готово тестото се остава за два часа в хладилника.

След като се извади от хладилника тестото се разделя на четири равни части. Всяка една топка тесто се разточва на тънка кора с дебелина около 0. 5 см. След което се реже на ленти. Всяка една лента тесто се овалва в захар и се усуква.

Аз изсипах захарта на масата, за да ми е по-удобно да ги овалвам. Усуканите пръчици се редят в тава, която предварително е застлана с хартия за печене.

Пече се на слаба фурна, която предварително е загрята на 150 градуса до готовност. Когато потъмнеят отдолу са готови, отгоре трябва да си останат светли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: