Начин на приготвяне
Маята се начупва в киселото мляко. Към тази смес се добавят и останалите продукти - свинската мас, яйцата, солта и брашното. Замесва се меко тесто. След като е готово тестото се остава за два часа в хладилника.
След като се извади от хладилника тестото се разделя на четири равни части. Всяка една топка тесто се разточва на тънка кора с дебелина около 0. 5 см. След което се реже на ленти. Всяка една лента тесто се овалва в захар и се усуква.
Аз изсипах захарта на масата, за да ми е по-удобно да ги овалвам. Усуканите пръчици се редят в тава, която предварително е застлана с хартия за печене.
Пече се на слаба фурна, която предварително е загрята на 150 градуса до готовност. Когато потъмнеят отдолу са готови, отгоре трябва да си останат светли.