Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Класически боб с джоджен

Класически боб с джоджен

Класически боб с джоджен2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
8
"Уж лесно като фасул, а за приготвянето на вкусен боб се иска истински майсторлък"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1 глава
  • доматен сок - 250 мл
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • брашно
  • бульон
  • олио
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме да варим боба около 1 час и половина - аз използвам домашен боб и затова го варя по-дълго.

В малка тенджерка загрявам олиото и нарязвам лука, моркова и червения пепер. Запържвам зеленчуците и добавям доматения сок. След това добавям брашното и червения пепер докато се запържи малко и доливам вода - около 100 мл. Оставям да поври малко.

Нашият боб е сварен вече, сменям му водата и добавям готовата запръжка. Оставям да се вари още 20 минути на умерен котлон.

Овкусявам със сол, чубрица, черен пипер и бульончето - обърквам добре. Малко приди да изключа котлона прибавям и джоджена за вкус и аромат и нашия боб е готов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
52
41
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много вкусно се получи.Поздрави
17.05.2023 11:00
ДОРА ХОЛЯНОВА
ДОРА ХОЛЯНОВА
Еми, тази вечер ще поядем бобец.
07.01.2019 19:01
Филип Димитров
Филип Димитров
Вкусен и лесен за приготвяне!
11.01.2017 21:31
2