Мекици със сода

10/01/2017
"Една закуска, която всички малки и пораснали деца обожават "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 224
  • Преглеждания за месеца1266
  • Преглеждания за седмицата551
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете киселото мляко в купа, добавете содата и разбъркайте. Добавете захар, сол, олио, оцет и яйце, разбъркайте хубаво сместа.

Пресятото брашно изсипете в тава, направете кладенче и добавете сместа от купата, замесете меко тесто. Оставете тестото да втаса на топло (може да използвате фурната- на 50 градуса).

След като тестото е готово разделете го на 12-13 малки топки, оформете ги и изпържете мекиците в горещо олио.

Готовите мекици може да гарнирате със сирене и конфитюр.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илияна Гегова
Аз като начинаещ кулинар да попитам - а тестото колко време втасва? Или как се разбира, че е готово? Досега не съм месила тесто.
0
0
Дани
Дани
02.09.2018 11:14
Тестото със сода не втасва. Препоръчително е след като се омеси да се остави да постои 20-30 мин. за да се отпусне, преди да се оформят изделията, които ще се приготвят от него.
2
0