Начин на приготвяне
Киселото мляко с яйцето, содата, захарта, оцета и олиото се разбъркват добре. Брашното се пресява и в него се прави кладенче. В него се изсипват останалите течни продукти.
Омесва се средно твърдо тесто, което се намазва с олио и се поставя в найлонова торбичка да втаса най добре от вечерта до сутринта.
От тестото се взема малко с намазнени ръце опъва се до получаване формата на мекица, и се поставя в силно сгорещено олио за да се изпържи.
Готовите содени мекици се поръсват с пудра захар или сладко.
Ако содените мекички ти харесват, опитай и тези класически тиганици.
Коментари
и пудра захар.Оставих тестото да почива само половин час, и пак станаха супер.Благодарим за рецептата!Препоръчвам!