Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зелева чорба»Чорбичка от свинско с кисело зеле

Чорбичка от свинско с кисело зеле

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Чорбичка от свинско с кисело зеле
Снимка: Величка Калева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Не сте ли приготвяли тази чорба, не може да кажете, че сте готвили вкусна манджа"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 100 - 150 г
  • сланина - 50 г (оваляна в подправки)
  • кисело зеле - 2 - 3 листа
  • лук - 1 средна глава
  • ориз - 2 с.л.
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер - щипка
  • майорана
  • мащерка
  • зелев сок - от кисело зеле
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме в тенджера олио. Измитото и нарязано на парчета свинско месо се добавя към олиото и се запържва.

Прибавя се и нарязаната на парчета сланина, черният пипер, майораната и мащерката. След като месото се запържи малко, се прибавя нарязаният на ситно лук.

След промяната на цвета на лука се прибавят нарязаните на ситно зелеви листа, които също се позапържват леко и се добавя щипка червен сладък пипер - за цвят.

Веднага се прибавя почистеният и измит ориз и се залива със зелевата чорба. Ако тя е много солена и кисела се смесва с вода.

Съотношението между вода и зелев сок е според вкуса на готвещия. След като се сварят всички съставки, чорбата се сваля от котлона и не се застройва. Затова е и чорба, а не супа.

Яде се гореща, като преди консумация се поръсва с начукан лют червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: