Ислак кек с кокосови стърготини

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
10/01/2017
"Точно сега кафето ви отчаяно се нуждае от парче Ислак кек, честно "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 361
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се разбиват яйцата и захарта на пяна. След това последователно се добавят останалите продукти, както е описано по-горе. Сместа се изсипва в леко намазнена тава и се пече на 180 градуса за 40 минути.

През това време продуктите за глазурата се слагат в тенджета и се сваряват, докато захарта се разтопи напълно. Вдига се от котлона и се оставя да се поохлади.

Готовата торта още топла се дупчи навсякъде с клечка за зъби, разрязва се и се залива обилно с приготвената глазура. Поръсва се със стърготини. Престоява 2 часа в хладилник.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Plesneva
Plesneva
10.01.2017 17:41
Колкото поеме до каква консистенция? Бъдете по-конкретна,моля.
1
0
Джемиле Чешлиева
да. горе долу поема 500 г брашно
1
0
Plesneva
Plesneva
10.01.2017 19:49
Като кексово тесто ли?
0
0
Джемиле Чешлиева
Средно гъста консистенциа
0
1