Содени питки със сирене и масло

11/01/2017
"Содените питки не стават толкова пухкави като събратята си с мая, но са толкова неустоимо ароматни и вкусни, че ги предпочитаме "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 748
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд се слага киселото мляко, добавя се содата и се разбърква до нейното шупване.

След това натрушаваме сиренето, поставяме и брашното, след което замесваме меко тесто. От него оформяме около 14-15 топки.

Поставяме ги в намаслена тава кадето в средата на всяка топка с пръст правим вдлъбнатина, в която поставяме парченце масло.

Пекат се содените питки на 190 градуса до зачервяване.

Рейтинг

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Направих питките, чудесни са :) Благодаря!
0
0
Стоянка  Русенова
Радвам се Дани,чеса ти харесали.
1
0
Биляна Владова
тези питки са любими на цялото ми семейство. стават супер бърза и винаги са много сполучливи.
1
0
Величка Щърбанова
Точно тези, ми напомнят за детските години. Правеше ги майка ми, правя ги и аз на децата ми.... :) Обичам ги!
2
0
Стоянка  Русенова
И ние много ги обичаме у дома .
2
0