Содени питки със сирене и масло

11/01/2017
"Содените питки не стават толкова пухкави като събратята си с мая, но са толкова неустоимо ароматни и вкусни, че ги предпочитаме "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 274
  • Преглеждания за месеца243
  • Преглеждания за седмицата66
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд се слага киселото мляко, добавя се содата и се разбърква до нейното шупване.

След това натрушаваме сиренето, поставяме и брашното, след което замесваме меко тесто. От него оформяме около 14-15 топки.

Поставяме ги в намаслена тава кадето в средата на всяка топка с пръст правим вдлъбнатина, в която поставяме парченце масло.

Пекат се на 190 градуса до зачервяване.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Биляна Владова
тези питки са любими на цялото ми семейство. стават супер бърза и винаги са много сполучливи.
1
0
Величка Щърбанова
Точно тези, ми напомнят за детските години. Правеше ги майка ми, правя ги и аз на децата ми.... :) Обичам ги!
2
0
Стоянка  Русенова
И ние много ги обичаме у дома .
2
0
Marina Ivanova Boteva
Marina Ivanova Boteva
17.01.2017 09:05
Точно така ги готвя и аз. Понякога смесвам различни брашна, понякога слагам накълцани маслини. Всеки път стават великолепни.
5
0
Стоянка  Русенова
И аз понякога слагам допълнение към тях и пак са страхотни .
0
0