Начин на приготвяне
Сипете брашното в дълбок съд, оформете кладенче и налейте топлото прясно мляко. Добавете щипка сол, чаена лъжичка сода за хляб и кима.
Сипете супена лъжица олио и започнете да замесвате до получаване на еластично и гладко тесто.
Оформете на топка и поставете в намазнен съд. Оставете тестото да почине за 10-15 минути, след което разделете на равни части и оформете на малки питки.
Подредете питките в тава, покрита с хартия за печене. Направете вдлъбнатинка с пръст върху всяка питка и поставете парченце масло.
Поръсете питките обилно с настърган кашкавал. Прехвърлете във фурната на 180°C и печете за 25-30 минути.
Поставете маслото в съд на котлона и оставете да се разтопи и запържи за кратко. Нарежете на ситно листата на пресния босилек, скилидките чесън и сушените домати.
Поставете всички съставки в купичка, разбъркайте и залейте содените питки с горещото масло.
Сервирайте содените питки с ким и ароматно масло топли, намазани с ароматното чесново масло с босилек и сушени домати.