Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Содени питки със сирене и масло

Содени питки със сирене и масло

Содени питки със сирене и масло
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Содените питки не стават толкова пухкави като събратята си с мая, но са толкова неустоимо ароматни и вкусни, че ги предпочитаме"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сирене - 150 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд се слага киселото мляко, добавя се содата и се разбърква до нейното шупване.

След това натрушаваме сиренето, поставяме и брашното, след което замесваме меко тесто. От него оформяме около 14-15 топки.

Поставяме ги в намаслена тава кадето в средата на всяка топка с пръст правим вдлъбнатина, в която поставяме парченце масло.

Пекат се содените питки на 190 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Направих питките, чудесни са :) Благодаря!
02.01.2020 18:54
1
1
Покажи всички подкоментари
Биляна Владова
Биляна Владова
тези питки са любими на цялото ми семейство. стават супер бърза и винаги са много сполучливи.
25.03.2018 17:38
2
Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Точно тези, ми напомнят за детските години. Правеше ги майка ми, правя ги и аз на децата ми.... :) Обичам ги!
18.03.2018 10:40
3
1
Покажи всички подкоментари
Marina Ivanova Boteva
Marina Ivanova Boteva
Точно така ги готвя и аз. Понякога смесвам различни брашна, понякога слагам накълцани маслини. Всеки път стават великолепни.
17.01.2017 09:05
6
1
Покажи всички подкоментари