Начин на приготвяне
В тенджера се сипва захарта и се карамелизира. Залива се с горещата вода много внимателно. Оставя се да изстине напълно и се налива прясното мляко. Разбива се маслото с 70 грама захар и се добавят 1 по 1 яйцата, брашното, объркано с бакпулвера и ванилията.
Накрая се добавя карамеленото мляко. Омесва се тесто, което се разделя на 8 топчета и се разточват и пекат върху хартия с диаметър 24 сантиметра. Пекат се много бързо в загряла фурна на 250 градуса. Внимава се да не са прегорени, защото стават твърди.
Приготвяне на крема: Млякото завира и на тънка струйка се прибавя яйчено- нишестената смес плюс начупения шоколад. Накрая се добавя маслото, ванилията и се бърка енергично докато се разтопи. Получава се пухкав плътен крем.
Корите може леко да се сиропират и се сглобяват с крема. Отгоре също се намазва с крем. Украсата е пожелание, но аз я залях с шоколадов ганаш и украсих с фондан във форма на елхичка, снежинки.