Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата и захарта, добавям млякото, разбърквам добре. Добавям сладкото, разбърквам (аз го минавам с пасатора, когато са по-големи плодчетата, става по гладка консистенцията на блата), добавям пресятото и смесено със содата брашно.
Разбърквам добре и разпределям в фарма(24 см) на три блата.
Пека тортените блатове във фурната на 200°С до готовност, като проверявам с клечка. Оставям готовите блатове да изстинат добре.
В купата на миксера слагам заквасената сметана и пудрата захар, разбърквам на средна скорост до получаването на гладък крем.
В тортена чиния поставям първия блат, сиропирам малко (аз използвах компот от кайсия, но може и с друг компот или сироп) и слагам от крема, разстилам навсякъде, така че да се покрие добре. Слагам втория блат и повтарям същото и с него.
Така процедирам и с третия блат.
За украсата:
В миксер сипвам сметаната и три лъжици захар, разбивам до твърдост. Разтопявам шоколада на водна баня и го добавям към сметаната, като шоколадът не трябва да е горещ. Разбърквам, пълня пош с розичка или друг накрайник и правя плетка на тортата със сладко.
Отгоре поръсвам шоколадовата торта с орехите и прибирам в хладилника - като престои, става по хубава.
Тортата Черен принц може да се украси по всякакъв начин.