Торта Черен принц

Боряна АтанасоваБоряна Атанасова
Чирак
63581208357
Торта Черен принц
Снимка: Боряна Атанасова
1 / 5
03/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Торта Черен принц може да се украси по всякакъв начин и да украси всеки празник"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сладко от ягоди - 1 ч.ч. тъмно (череши)
  • сода за хляб - 2 ч.л.
  • За крема
  • заквасена сметана - 2 ч.ч.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • За украса
  • орехи - 100 г смлени
  • течен шоколад - 100 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • захар - 3 с.л.
  • За сиропиране
  • компот - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата и захарта, добавям млякото, разбърквам добре. Добавям сладкото, разбърквам (аз го минавам с пасатора, когато са по-големи плодчетата, става по гладка консистенцията на блата), добавям пресятото и смесено със содата брашно.

Разбърквам добре и разпределям в фарма(24 см) на три блата.

Пека тортените блатове във фурната на 200°С до готовност, като проверявам с клечка. Оставям готовите блатове да изстинат добре.

В купата на миксера слагам заквасената сметана и пудрата захар, разбърквам на средна скорост до получаването на гладък крем.

В тортена чиния поставям първия блат, сиропирам малко (аз използвах компот от кайсия, но може и с друг компот или сироп) и слагам от крема, разстилам навсякъде, така че да се покрие добре. Слагам втория блат и повтарям същото и с него.

Така процедирам и с третия блат.

За украсата:

В миксер сипвам сметаната и три лъжици захар, разбивам до твърдост. Разтопявам шоколада на водна баня и го добавям към сметаната, като шоколадът не трябва да е горещ. Разбърквам, пълня пош с розичка или друг накрайник и правя плетка на тортата със сладко.

Отгоре поръсвам шоколадовата торта с орехите и прибирам в хладилника - като престои, става по хубава.

Тортата Черен принц може да се украси по всякакъв начин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: