Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Вкусна многопластова торта Принц Баварски

Вкусна многопластова торта Принц Баварски

РумянаРумяна
Новак
7411065
Вкусна многопластова торта Принц Баварски1 / 2
11/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
16
"Разкош по кралски - невероятна торта с цели осем блата"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • брашно - 750 г
  • захар - 400 г /плюс 70 грама/
  • масло - 180 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • вода - 60 мл вряла
  • бакпулвер - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия
  • За крема
  • прясно мляко - 700 мл
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 350 г
  • масло - 200 г
  • царевично нишесте - 90 г /брашно/
  • черен шоколад - 300 г
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сипва захарта и се карамелизира. Залива се с горещата вода много внимателно. Оставя се да изстине напълно и се налива прясното мляко. Разбива се маслото с 70 грама захар и се добавят 1 по 1 яйцата, брашното, объркано с бакпулвера и ванилията.

Накрая се добавя карамеленото мляко. Омесва се тесто, което се разделя на 8 топчета и се разточват и пекат върху хартия с диаметър 24 сантиметра. Пекат се много бързо в загряла фурна на 250 градуса. Внимава се да не са прегорени, защото стават твърди.

Приготвяне на крема: Млякото завира и на тънка струйка се прибавя яйчено- нишестената смес плюс начупения шоколад. Накрая се добавя маслото, ванилията и се бърка енергично докато се разтопи. Получава се пухкав плътен крем.

Корите може леко да се сиропират и се сглобяват с крема. Отгоре също се намазва с крем. Украсата е пожелание, но аз я залях с шоколадов ганаш и украсих с фондан във форма на елхичка, снежинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: