Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с пилешки бутчета и наденица в гювеч

Пържоли с пилешки бутчета и наденица в гювеч

Н.ВелеваН.Велева
Новак
156815
Пържоли с пилешки бутчета и наденица в гювеч
Снимка: Н.Велева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Всичко ни е ясно, само не разбрахме адресът къде е? Къде да дойдем да хапнем от тази вкусотия?"

Необходими Продукти

  • пържоли - 4 бр.
  • пилешки бутчета - 500 г долни
  • наденица - 500 г
  • картофи - 1 кг
  • лук - 3 глави
  • чесън - 1 глава
  • гъби - 200 г
  • сланина - 100 г
  • праз - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • мащерка
  • лимони
  • За марината на месото
  • горчица - 1 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се маринова за около 20 минути. Картофите нарежете на кръгчета, лука на полумесец, праза нарежете по едро, а гъбите оставете цели.

В гювеча редувайте ред пържоли, бутчета, наденица, картофи, праз, гъби, скилидки от чесъна, сланина нарязана на тънко и резени лимон. Така докато свършат продуктите. Отггоре сложете мащерката и розмарина и овкусете.

Налейте малко вода и печете на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: