Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Пилешки бутчета и сарми в гювеч

Пилешки бутчета и сарми в гювеч

Пилешки бутчета и сарми в гювеч
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Богат гювеч със сарми и пилешко - засищаща зимна вечеря със задължителна добавка от чаша червено винце"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • кайма - 250 г
  • ориз - 200 г
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък (без перата)
  • зелеви листа
  • подправки - за месо
  • сол
  • мас - 3 с.л.
  • гъби - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете нарязаните на ситно праз лук и лука в мазнината. Добавете ориза и каймата.

Гответе при непрекъснато бъркане. Налейте 1 ч.ч. топла вода.

Разбъркайте и когато оризът започне да омеква, свалете съда от котлона.

Оставете за около 5-10 мин. ориза да поеме течността. Овкусете със сол и с подправките.

Подгответе зелевите листа и навийте сармите.

Овкусете бутчетата и ги наредете на дъното на глинен гювеч.

Върху тях наредете 1 ред сарми. Сложете изчистените и измитите гъби.

Наредете още един ред сарми. Долейте с топла вода и сложете гювеча във фурната на тих огън.

Преди сервиране може да запечете за кратко наредените бутчета и сарми във фурна.

Пилешките бутчета и сарми в гювеч са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: