Начин на приготвяне
Първо си сваряваме картофите. Пържим пипера, може и печен, заедно с патладжана. Обелваме ги.
Поставяме всичко в купа - сварените картофи, патладжана, печения или пържен пипер, сиренето, магданоза, лука и го пасираме добре с пасатора.
Може и ако имаме кухненски чопър да сложиме всичко вътре и там да го пасираме. Трябва да се получи хубава хомогенна смес.
Приготвяме панировката - разбиваме в отделна купа яйцето, в друга поставяме малко брашно и третата поставяме галетата или ако имаме корнфлейкс.
Оформяме шницелчетата и ги потапяме първо в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата/корнфлейкса. Пържат се в добре сгорещена мазнина до златист цвят. Чудесно ястие за вегетарианци.