Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Гръцка разядка от печен пипер и патладжан

Гръцка разядка от печен пипер и патладжан

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Гръцка разядка от печен пипер и патладжан
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
22/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Няма граници за вкусните разядки - идват от близо и далеч, за да намеря своето място на трапезата ни"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • чушки - 3 бр. червени
  • чушки - 3 бр. червени
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки, стар
  • оцет - 2 с.л.
  • захар - 1/2 с.л.
  • сол - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително срежете патладжаните по дължина и ги посолете. Оставете ги да отцедят горчивината си за около 40 мин.

През това време изпечете чушките и ги сложете в плик, за да се задушат. След това обелете.

При готовност на патладжаните подсушете с кухненска хартия и подредете в тава. Изпечете и патладжаните до готовност във фурната.

Обелете изпечените зеленчуци и блендирайте или смелете с машинка. Сипете зеленчуците в подходящ дълбок съд на котлона и загрейте до завиране.

Отделно направете саламура, като смесите зехтина, оцета, захарта, солта и пасирания чесън. Сипете саламурата при зеленчуците, разбъркайте и намалете огъня.

Оставете разядката да ври на слаб огън до сгъстяване или около 30 мин. При готовност сервирайте с препечени филийки и сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: