Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с гъби и сирена

Лазаня с гъби и сирена

Люсиен ИвановЛюсиен Иванов
Новак
2111757
Лазаня с гъби и сирена
Снимка: Люсиен Иванов
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вкусът и ароматът на сирената в тази лазаня я правят ястие, на което трудно може човек да устои"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 150 г
  • печурки - 250 г
  • синьо сирене - 100 г
  • моцарела - 125 г /1 топка/
  • пармезан - 100 г
  • домати - 800 г на кубчета
  • босилек - пресен
  • риган
  • черен пипер
  • сол
  • За соса Бешамел
  • брашно - 25 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 40 г
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме доматения сос с чесън и босилек, задушаваме в тиган с масло гъбите.

Приготвяме соса Бешамел, като загряваме 40 г масло в тиган на слаб огън, добавяме брашното и разбъркваме, наливаме горещото прясно мляко при непрекъснато бъркане до желаната консистенция.

Накрая овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче.

В тава, намазана с масло, поставяме част от доматения сос и редим корите за лазаня, отново поставяме доматен сос, сос Бешамел, малко от печурките, синьо сирене, настърган пармезан, редим отново кори и повтаряме, докато се изчерпят продуктите.

Накрая завършвате като слагате от двата соса, синьо сирене и пармезан.

Слагаме лазанята с алуминиево фолио за 20 мин в фурната, после я изваждате и поставяме, ригана, моцарела на парчета и пармезан и допичаме за 20 мин до разтапяне на сирената.

Поднесете лазаня с гъби и сирена, докато е още топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: