Пиле с кисело зеле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пиле с кисело зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Класическа рецепта за най-вкусното пиле, която непременно трябва да опитате!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле с дреболийките
  • зеле - 1 кисела зелка, малка
  • моркови - 1 брой
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - около 100 мл
  • чубрица - 1 ч.л.
  • ким - 1/2 ч.л. счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го натрийте с малко сол и черен пипер. Загрейте малко мазнина в тиган и запържете дреболийките.

Щом се запържат, извадете и ги накълцайте. В същия тиган добавете още малко мазнина и запържете ситно нарязания или настърган морков. Добавете дреболийките и овкусете с малко сол и червен пипер.

Прибавете накълцаното зеле и разбъркайте. Похлупете и оставете леко да се задуши. След това добавете още сол и черен пипер, кима и чубрицата.

Зелето се прехвърля в намазнена тава, а отгоре се разпределя порционираното или цяло пиле. Пече се в предварително загряна умерена фурна до готовност на пилето. По желание може да долеете малко зелев сок в тавата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
44
31
20
10
Дай твоята оценка: