Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гювечета»Кюфтенца в гювеченца

Кюфтенца в гювеченца

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Кюфтенца в гювеченца4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Сделка на деня от вас бирата, от нас кюфтета!"

Необходими Продукти

  • кайма - 500г , смес
  • лук - 1 глава
  • яйце - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • лют червен пипер - 1 - 2 щипки
  • за соса
  • паприкаш - 1 буркан
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки чесън
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • за поръсване
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете каймата с нарязания на ситно лук. Добавете яйцето, галетата и подправките. Омесете добре и оставете в хладилника, докато приготвите соса.

Нарежете лука и чесъна. Запържете в сгорещено олио. Добавете паприкаша, предварително пасиран и подправките. Оставете соса да ври около 15-20 минути или докато остане почти на мазнина. Свалете соса от котлона.

Извадете каймата от хладилника. От нея оформете 20 малки топчета. Оваляйте ги в брашно и разпределете по 5 бр. във всяко гювече (намаслено). Разпределете соса върху тях.

Запечете гювечетата на 200 градуса за около 20 минути.

В купа разбийте яйцата. Добавете настъргания кашкавал и разбъркайте. Извадете гювечетата от фурната. Разпределете сместа върху кюфтенцата и върнете обратно във фурната за 10 минути или докато се запече.

Сервирайте гювечетата поръсени с нарязан магданоз.

Кюфтенцата в гювеченца са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: