Телешко с праз и гъби

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Телешко с праз и гъби4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"За перфектното телешко - пригответе глинен гювеч и се запасете с търпение. Готвач.БГ препоръчва да го поднесете с домашно винце и да си хапнете с наслада"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • гъби - 600 г
  • праз - 2 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • дафинов лист - 1
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В глинен гювеч, намазан с олио, поставете телешкото, нарязано на кубчета. Добавете праза, нарязан на колелца, и гъбите нарежете на четири.

Налейте виното, подправете със сол, черен пипер и дафинов лист. Затворете гювеча и го поставете в студена фурна.

Включете фурната на 220 и печете 120 минути.

След първия час може да проверите дали има достатъчно течност в гювеча и ако няма, може да добавите 1/2 ч.ч гореща вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много вкусно и сочно.
04.10.2023 09:40
Потребител#165562
Потребител#165562
Лесно и вкусно. И телешкото няма никакъв шанс да остане твърдо. Добавих обаче и малко червен пипер.
12.01.2017 13:20