Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Картофена баница с праз

Картофена баница с праз

EleonoraEleonora
Новак
156411
Картофена баница с праз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12 парчета
"Настояваме този, който е изобретил баницата с праз и картофи, да получи специална кулинарна награда, опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • картофи - 4 - 5 средно големи
  • праз - 4 стръка
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер - млян на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват добре и се сваряват, след това се отцеждат от водата, оставят се да се охладят и се обелват.

Празът се почиства, измива добре и нарязва на ситно, след което се поръсва с малко сол и се намачква, върху него се настъргват картофите. Получената плънка се поръсва с черния пипер, посолява се по преценка и се разбърква добре.

Вземат се една след друга три кори, като всяка се поръсва с малко олио, а най-горната се поръсва с олио и в единия ѝ край се разпределя от плънката.

Завива се на руло и се поставя в предварително намазана с малко олио тава, така подреждаме всички кори.

Подредените рула се нарязват и поръсват с останалата мазнина, след това тавата се поставя в предварително затоплена фурна и баницата се пече до зачервяване.

Готовата баница се поръсва с малко вода и се покрива с кърпа, и се оставя така, за да омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: