Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с бакла и панчета

Паста с бакла и панчета

Минка МинчеваМинка Минчева
Новак
1814717
Паста с бакла и панчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • паста - 1 пакет
  • панчета - 300 г
  • бакла - 500 г
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • чесън - 1 скилидка
  • белени домати - 1 консерва
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 зелена 1 жълта и 1 червена
  • сол - щипка
  • джинджифил - 1 ч.л на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме във водата бульона и пускаме 1 скилидка чесън. Когато водата заври, поставяме пастата в нея и оставяме да ври 10-15 минути.

В друг със също слагаме вода да заври и пускаме баклата да се бланшира за минута. Вадим ги с решетъчна лъжица в студена вода. Обелваме ги бобче по бобче.

В тенджерка загряваме зехтина и запържваме парчетата панчета малко от двете страни. Вадим ги и в същата тази тенджерка слагаме лука, докато стане със златен цвят.

Добавяме белените домати, овкусяваме със солта и джинджифила.

Оставяме на тих огън да поври. Накрая добавяме чушките, ситно нарязани, докато омекнат.

Вадим пастата в подходящ съд и заливаме със соса, добавяме баклата и накрая подреждаме парчетата бекон.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: