Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Палачинки с гъби на фурна

Палачинки с гъби на фурна

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Палачинки с гъби на фурна
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8
"Солен десерт, който съвсем лесно може да се превърне и в една лека, ароматна вечеря"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 кг
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 10 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • кашкавал - 200 г
  • за палачинките
  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • брашно - колкото поеме до гъстотата на боза
  • за завивката
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете гъбите. Сварете ги в малко вода. Отцедете ги и ги нарежете на ситно.

Направете светла запръжка от 4 равни с.л брашно и 10 с.л. масло, след това прибавяме гъбите, посоляваме ги и поръсваме с черен пипер и ги запържваме леко. Налейте 2 ч.ч. мляко и малко от отварата на гъбите, за да получите гъсто тесто.

Пригответе палачинковото тесто от яйцата, млякото и брашното, колкото поеме, посолете и направете палачинките.

След като са готови, намажете ги с гъбеното пюре и малко настърган кашкавал и навийте на руло.

Подредете ги в тавичка и отново настържете кашкавал върху всичките и тук там някое парче масло. Изсипете отгоре разбитите яйца и мляко, надупчете ги отгоре с вилица и сложете да се пече на 180 градуса до запичане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: