Начин на приготвяне
За блата:
Разтопяваме маслото и шоколада на водна баня или в микровълновата. Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме охладената шоколадова смес, разбъркваме. Прибавяме брашното заедно с бакпулвера и какаото. Разбъркваме, колкото да се смесят, не е необходимо миксер.
За яйчения крем:
Разбиваме яйцата, прясното мляко, кондензираното мляко и крема сиренето с миксер. Разбиваме за кратко, колкото да се смесят.
В намазнена форма за кекс с дупка в средата изсипваме тестото за блата (шоколадовото). Върху него внимателно изсипваме млечната смес.
Печем на водна баня (поставяме формата в друг съд с топла вода) на 160 градуса, като формата покриваме отгоре с фолио.
Печем до готовност, докато бодната клечка не излезе суха. Накрая на печенето махнете фолиото.
При печенето слоевете си разменят местата - кексовото тесто отива отгоре, а яйченото - отдолу.
Като изстине напълно, сладкишът се обръща в поднос. Получава се сочна кейкова основа отдолу и вкусен крем отгоре.
Печенето може да отнеме между час и час и половина в зависимост от фурната.