Пържено свинско с картофи

ВеселинаВеселина
Новак
861
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Класическо предложение за обяд, от което задължително ще се възползваме, само ни поканете"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • картофи - 1.5 кг
  • червено вино - 4 - 5 с.л
  • чесън - 2 - 3 стръка пресен
  • копър
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите цели и необелени в подсолена вода. Нарежете месото на малки жулиени, поръсете ги със сол, млян черен пипер и виното. Оставете ги така за около час, да се овкусят добре на студено.

След това ги запържете в дълбог тиган със загрято олио, докато се запържат добре и станат златисти.

Добавете обелените сварени и нарязани на едри кубчета картофи и оставете да се запърдат до златисто. Разбърквайте от време на време.

Сипете 250-300 мл топла вода (зеленчуков бульон) и задушете ястието за кратко.

Малко преди да го свалите от огъня, подправете със ситно нарязаните копър и чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: