Зимна луканка

Зимна луканка

Didi MitevaDidi Miteva
Новак
14
40
16
24
13/01/2017
"Всеки сезон с мезетата си, а през зимата най-актуална си остава луканката"
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 780
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 5 кг
  • телешко месо - 2 кг
  • сланина - 2 кг
  • черен пипер - 3 пакетчета (по 10 г)
  • червен пипер - 20 г
  • кимион - 20 г
  • чубрица - 20 г
  • сол - 120 г
  • праз - 3 стръка
  • карантия - черва, за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцваме свинското и телешкото месо на ситно със сатърче. Сланината я режем с нож на дребни парченца.

Режем на ситно и праза. Всички продукти се смесват хубаво заедно с подправките. След това пълним червата и ги оставяме да съхнат на проветливо място.

След около 10-15 дни са готови за консумация.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар