Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Тигрови скариди в тиган

Тигрови скариди в тиган

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Тигрови скариди в тиган1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Изумителен деликатес с наситен вкус и аромат, на които няма да може да се наситите"

Необходими Продукти

  • тигрови скариди - 1 кг замразени
  • чесън - 7 бр. скилидки
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 щипка
  • магданоз - 1 щипка
  • кориандър - 1 щипка
  • куркума - 1 щипка
  • риган - 1 щипка
  • босилек - 1 щипка
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замразените скариди се поставят в гевгир, изплакнете обилно с хладка вода от чешмата. В процеса на измиване те се размразяват.

Скариди ще се готви в черупката, те не трябва да бъдат почистени. След като се размразят напълно, вземете скилидките чесън и ги натиснете с плоската страна на ножа и ще станат на малки парченца, прибавяме при скаридите, както и всички подправки.

Налейте зехтина в тиган изсипете скаридите и прибавете лимона на резени, изстискайте сока в скаридите.

Разбърква се и се пържи на средна температура. Пържим около 10 мин, като ги покрием с капак, като се запържат леко, махаме капака и пържим общо 15 мин.

Махаме от котлона и ги оставяме покрити с капака. След като са готови, изсипете соса върху тях и са готови за хапване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: