Тигрови скариди в тиган

Румяна милчеваРумяна милчеваЧирак13012371
13/01/2017
"Изумителен деликатес с наситен вкус и аромат, на които няма да може да се наситите "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 651
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата59
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замразените скариди се поставят в гевгир, изплакнете обилно с хладка вода от чешмата. В процеса на измиване те се размразяват.

Скариди ще се готви в черупката, те не трябва да бъдат почистени. След като се размразят напълно, вземете скилидките чесън и ги натиснете с плоската страна на ножа и ще станат на малки парченца, прибавяме при скаридите, както и всички подправки.

Налейте зехтина в тиган изсипете скаридите и прибавете лимона на резени, изстискайте сока в скаридите.

Разбърква се и се пържи на средна температура. Пържим около 10 мин, като ги покрием с капак, като се запържат леко, махаме капака и пържим общо 15 мин.

Махаме от котлона и ги оставяме покрити с капака. След като са готови, изсипете соса върху тях и са готови за хапване.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар