Начин на приготвяне
Приготвяне на блатовете:
Киселото мляко се разбърква заедно със содата. След това се разбиват яйцата със захарта и към тях се добавят киселото мляко със содата, както и всички продукти, посочени за блатовете. От тази смес се изпичат три отделни блата в тава, покрита с пергаментова хартия. Фурната трябва да е умерена.
Захарен сироп:
Кипнете водата на среден котлон, след което добавете захарта и бъркайте, докато се получи гъст сироп.
Крем:
Загрейте млякото заедно със захарта. Разбийте яйцата заедно с брашното и ги добавете към млякото. Бъркайте, докато се сгъсти кремът, и накрая добавете ванилията, лимоновата кора и маслото, което е предварително разтопено.
Охладете всички съставки за тортата добре. Поставете първият блат в подходящ поднос, сложете от сиропа, след това поставете крем и така процедирайте и с другите блатове.
Отгоре намажете тортата с останалия крем, украсете със смлените орехи и плодовете от сладкото.
Коментари