Начин на приготвяне
Нарежете свинското на кубчета, овкусете го със соев сос, черен пипер и подправка за свинско. Оставете в хладилника поне за 30 минути.
Оваляйте парчетата месо в брашно и ги запържете до златисто. Добавете сол, щипка черен и червен пипер и по желание - кайенски лют пипер. Прехвърлете месото в подходящ съд с капак.
Нарежете лука на полумесеци, а моркова - на пръчици. Прибавете ги при месото. Налейте бирата, около 200 мл топла вода, сложете капака и печете на 200 градуса до полуготовност.
Изберете средно малки картофи. Обелете и ги изпържете до златисто (аз ги пържих във фритюрника). Оставете леко да се охладят. На всеки картоф направете отгоре няколко разреза. Поставете в тях по няколко ивици от втория морков.
Извадете месото от фурната. Между него подредете картофите. Отгоре разпределете нарязаните чушки, чесън, нарязаните гъби и ако са ви останали - от морковите.
Долейте малко вода (ако е необходимо), затворете капака и върнете обратно във фурната. Печете ястието до омекване на продуктите.
По желание поръсете с нарязан магданоз.
Свинското със зеленчуци и пържени цели картофи е готово.