Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа със спанак

Пилешка супа със спанак

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пилешка супа със спанак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-4
"Вкусна пролетна супа с пиле, която приятно ще погали стомаха ви"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - гърди - 200 гр.
  • праз - 1 стрък
  • целина - 2 клонки
  • спанак - 150 гр.
  • моркови - 1 бр.
  • лимони - 1/2
  • соев сос - 2 с.л.
  • нишесте - натурално 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 1 литър гореща вода се слагат празът, стъблата на целината и морковът, нарязани предварително на ситно. Варят се 5 минути.

Нарязаното на малки кубчета месо се поставя в съд. Добавят се нишестето, лимоновият сок, соевият сос и олиото. Приготвената смес се разбърква добре с ръце. Маринова се 10 - 15 минути, след което се добавя в супата. Разбърква се, изчаква се сместа отново да кипне и след 5 - 6 минути варене се налива останалият лимонов сок.

Дъната на чиниите за супа се покриват с накъсани листа спанак и нарязани на ситно листа целина. Отгоре се налива супата и се поднася с листа магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ив
Ив
И, месото и спанака са сурови, така ли да разбирам?
11.12.2013 15:06