Начин на приготвяне
Слагаме тенджера с вода и сол на котлона и чакаме да заври. Когато заври, слагаме бутчетата и ги варим точно 30 минути (не повече, за да не стане сухо месото).
През това време режем лука, чесъна, картофките, целината, морковчето и спанака на ситно.
Когато пилето е готово, го изваждаме и го разкъсваме на малки парченца.
Слагаме нова вода на котлона да заври, като добавяме две чаени чаши от пилешкия бульон, но прецеден!
Когато заври водата, слагаме да се варят лукът, морковчето, чесънът, целината и нарязаните предварително картофи.
Овкусяваме с подправките - сол, вегета и черен пипер.
Когато пилешката супа е готова, изчакваме малко да изстине и правим застройката.
В една купа разбиваме яйцата, киселото мляко и готварската сметана.
Добавяме в пилешката супа със спанак и целина съвсем бавно и внимателно от единия край на тенджерата за да не се пресече застройката.
Коментари