Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа със спанак и целина

Пилешка супа със спанак и целина

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Пилешка супа със спанак и целина
Снимка: Габриела
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пилешка супа със спанак и целина - топлим си душата с нея"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 средни по размер
  • фиде - 1 розичка
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • спанак - 1 шепичка бейби
  • пилешки бутчета - 2
  • олио - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • целина - 1 стрък
  • сметана - 50 милилитра готварска
  • моркови - 1 бр.
  • вегета - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме тенджера с вода и сол на котлона и чакаме да заври. Когато заври, слагаме бутчетата и ги варим точно 30 минути (не повече, за да не стане сухо месото).

През това време режем лука, чесъна, картофките, целината, морковчето и спанака на ситно.

Когато пилето е готово, го изваждаме и го разкъсваме на малки парченца.

Слагаме нова вода на котлона да заври, като добавяме две чаени чаши от пилешкия бульон, но прецеден!

Когато заври водата, слагаме да се варят лукът, морковчето, чесънът, целината и нарязаните предварително картофи.

Овкусяваме с подправките - сол, вегета и черен пипер.

Когато пилешката супа е готова, изчакваме малко да изстине и правим застройката.

В една купа разбиваме яйцата, киселото мляко и готварската сметана.

Добавяме в пилешката супа със спанак и целина съвсем бавно и внимателно от единия край на тенджерата за да не се пресече застройката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Хубава супичка стана, но рецептата е много претупана и неграмотно написана! Кога се слага олиото, кога се слага спанакът, защо да не се ползва пилешкият бульон, не се ли отпенва бульнът при завирането....и прочие, и прочие!?!
11.12.2022 17:59