Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа с киноа и спанак

Пилешка супа с киноа и спанак

Пилешка супа с киноа и спанак
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Пилешка супа с киноа и спанак - нетрадиционна, но чудесна"

Необходими Продукти

  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • олио
  • захар - 1 к.л.
  • пилешки бульон - 1 буркан
  • спанак - 2 шепи
  • киноа - 50 г
  • пилешко месо - 300 г сварено
  • магданоз - 1/3 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват и нарязват на малки кубченца. Лукът се почиства и нарязва на ситно.

Морковът се обелва и измива. Настъргва се.

Всички зеленчуци се слагат в тенджерка.

Добавя се малко олио и се запържват. Добавя се малко захар, за да убие киселинността на домата.

Сипва се малко от пилешкия бульон и зеленчуците се задушават. Изсипва се целия бульон. Добавя се и вода по преценка.

Киноата се измива добре и се добавя.

Спанакът се измива и се нарязва на лентички. Пилешкото месо се накъсва и се добавя.

Когато пилешката супа заври, се добавя спанакът.

Супата се вари до готовност на киноата. Магданозът се измива и нарязва на ситно. Добавя се малко преди супата да се отстрани от котлона, за да запази свойствата и свежестта си.

Овкусява се със сол и черен пипер.

Насладете се на пилешката супа с киноа и спанак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: