Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с ванилово-сметанов крем

Бисквитена торта с ванилово-сметанов крем

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Бисквитена торта с ванилово-сметанов крем
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
19/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Оказва се, че сродната ни душа е торта, бисквитена торта с ванилово-сметанов крем"

Необходими Продукти

  • бисквити - 260 г обикновени
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • масло - 125 г
  • сметана - 100 - 150 мл
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • какао - 2 - 3 с.л.
  • за крема
  • крем - 1 бр. Оле ванилия (70 г)
  • орехов крокан - 100 г
  • за глазура
  • черен шоколад - 100 г
  • сметана - 100 мл
  • за измазване
  • сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За торта 18-20 см.

Бисквитите и орехите се смилат в блендер. Към тях добавете останалите продукти и хубаво размесете.

Направете крема според указанието и към него добавете разбитата сметана.

Поставете ринг върху поднос/подложка. Изсипете 1/3 от бисквитената смес и хубаво разпределете и притиснете. Изсипете част от крема, загладете и поръсете с част от крокана.

Покрийте с втората част от бисквитената смес. Пак притиснете и намажете с крем. Поръсете с крокан и покрийте с останалата част от бисквитите.

Оставете бисквитената торта да стегне в хладилника за няколко часа.

Освободете от ринга и измажете с разбита сметана.

Загрейте сметаната и добавете шоколада. Бъркайте, докато се разтопи. Свалете от котлона, оставете леко да се охлади и залейте тортата.

Украсете по ваше желание, аз съм използвала плодове, натрошени бисквитки Орео и настърган бял шоколад.

Върнете обратно в хладилника, като преди консумация е хубаво да я извадите десетина минути по-рано.

Бисквитената торта с ванилово-сметанов крем е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Поздравления! Прекрасно изглежда с този разтекъл се Ганаш.
13.01.2017 22:50