Начин на приготвяне
За торта 18-20 см.
Бисквитите и орехите се смилат в блендер. Към тях добавете останалите продукти и хубаво размесете.
Направете крема според указанието и към него добавете разбитата сметана.
Поставете ринг върху поднос/подложка. Изсипете 1/3 от бисквитената смес и хубаво разпределете и притиснете. Изсипете част от крема, загладете и поръсете с част от крокана.
Покрийте с втората част от бисквитената смес. Пак притиснете и намажете с крем. Поръсете с крокан и покрийте с останалата част от бисквитите.
Оставете бисквитената торта да стегне в хладилника за няколко часа.
Освободете от ринга и измажете с разбита сметана.
Загрейте сметаната и добавете шоколада. Бъркайте, докато се разтопи. Свалете от котлона, оставете леко да се охлади и залейте тортата.
Украсете по ваше желание, аз съм използвала плодове, натрошени бисквитки Орео и настърган бял шоколад.
Върнете обратно в хладилника, като преди консумация е хубаво да я извадите десетина минути по-рано.
Бисквитената торта с ванилово-сметанов крем е готова.
Коментари